HTML

Digitális Semmelweis

2013.04.30. 14:00 schanda

Az “anyák megmentője” valóságos szélmalomharcot vívott kora orvostársadalmával. Az aszepszis és antiszepszis halála után váltak bevett eljárásokká – azonban a mai napig több millióan halnak meg a fejlett országokban is a kórházi dolgozók nem megfelelő mosakodási szokásai miatt.

Az Egyesült Államokban most két startup is az aszepszis támogatására épít. Az IntelligentM eljárása rendkívül egyszerű: egy karkötőbe rezgőmotort és RFID-olvasót építettek, míg a mosdókat RFID-cimkékkel látják el. A karkötő egyszer rezeg, ha a kütyü szerint megfelelő hosszúságú és gyakoriságú kézmosás történt, ennek elmaradása esetén kicsit agresszívebben vibrál, hogy figyelmeztesse viselőjét, nem tisztálkodott meg elég alaposan.

A Summerville Egészségközpontban februárban kezdték el tesztelni a GE Healthcare hasonló kézmosó ellenőrzőjét. Az AgileTrac is RFID-vel, illetve infravörös tagekkel operál, itt azonban nem karperecbe, hanem a kórházi azonosítókártyába építik az RFID-t, és a rezgés is elmadad. A rendszer a mosakodások számát és hosszát adatbázisban rögzíti (például vizit előtt és után is elvárt a kézfertőtlenítés), amelyből a műszak végén a GE szoftvere dolgozókra lebontva statisztikát készít, jelölve az esetleges hiányokat.

Szólj hozzá!

Címkék: kézmosás iot RFID internet-of-things IntellingentM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenet.blog.hu/api/trackback/id/tr135254453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása